Feestelijke (her)opening van ons kerkje

Op donderdagmiddag 11 april is ons kerkje feestelijk heropend. Een klein jaar duurde de restauratie welke op 23 april 2018 startte. Het kerkje is volledig gerestaureerd,  energiezuiniger en beter geschikt gemaakt als galerie. Onder toeziend oog van alle bedrijven die mee hebben gewerkt in dit project, familie, vrienden en zakelijke relaties openden onze drie dochters met hulp van Josan Meijers en Marianne Besselink het kerkje.

Behoud van authenticiteit
De complete toren is vernieuwd, rotte balken zijn vervangen en tevens is het voegwerk hersteld. De verlaagde plafonds zijn verwijderd waardoor de ornamenten weer in ere zijn hersteld. Daarmee komt de vorm van het kerkje beter tot zijn recht. Daarnaast is het kerkje voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming en led verlichting. Aan de achterkant is een atelier gemaakt waar kunstenaars kunnen werken. Via een grote glazen deur kun je vanuit de galerie zo doorlopen naar het atelier en zien hoe een kunstwerk tot stand komt. Deze ruimte krijgt een belangrijke rol en brengt kunstliefhebbers en kunstenaars direct met elkaar in contact. Met de restauratie gaat een lang gekoesterde wens van ons in vervulling. Het kerkje is nu beter geschikt als galerie en tegelijkertijd is de authenticiteit van het gebouw behouden. Dankzij de ondersteuning van de Provincie Gelderland en de Gemeente Bronckhorst lukte het ons om het financiële plaatje rond te krijgen voor deze restauratie.

Harrie Gerritz nu in collectie
Nieuw in de collectie zijn de originele kunstwerken en beelden van de vooraanstaande Gelderse kunstenaar Harrie Gerritz. Sinds de jaren tachtig heeft Harrie Gerritz een zeer eigen en herkenbaar handschrift ontwikkeld en onderscheidt zich door een helder kleurgebruik en weloverwogen composities. In 2011 was er een grote overzichtstentoonstelling in museum Het Valkhof in Nijmegen. Zijn werk is vertegenwoordigd in een groot aantal nationale en internationale collecties en nu ook in Laag-Keppel.